Pasiuni
Cesar este o ființă ciudată. Din multe puncte de vedere. Uneori, așa vrea Cesar să fie. Alteori doar i se întâmplă să fie așa. Un simplu exemplu poate fi dat atunci când vorbim despre indicatori și despre evaluarea rezultatelor.
Fiind vorba despre un sistem, o organizație, un proiect, o comunitate, atunci când vorbim despre Cesar, ar trebui, în sistemele clasice de management, să precizăm foarte clar indicatorii cheie. Ei ar desena harta succesului pentru o idee, mai ales pentru faptul că ideea este una nebună.
Dar surpriza și nebunia vin și pe acestă cale. Pentru că nu stabilim indicatori. Sau, mai precis, nu desenăm indicatori clari, din punct de vedere cantitativ și chiar calitativ.
Identifying the Determining Factors of the Adoption of Ecological Practices by Dairy Farms in Suceava County, Romania
Discursive Framework of Food Security and Its Impact on Urban Consumers Cognition and Behavior
Food2030 Networks Conference in Brussels
In the workshop dedicated to food waste projects, the living labs (LL) current situation was put into discussion. And, in this context, the centers of excellence are considered strategic solutions for systems transformation. Most of the participants in the workshop agreed that an LL-based center of excellence is a good approach to putting to work systemic strategies for systems transformation. The Cesar2030 Center of Excellence will embody this strategy and implement it in a systems-thinking way.
Forma cunoașterii
În întâlnirile pe care le-am avut tot mai des cu Cesar, nu am putut să nu remarc faptul că avem despre cunoaștere mai curând o reprezentare materială. Ne este foarte ușor să ne raportăm la cunoaștere ca la un obiect. Iar expresii precum producția de cunoaștere, transferul de cunoaștere nu fac decât să fixeze și chiar să consolideze un astfel de mod de a înțelege cunoașterea ca atare. În exercițiile noastre narative sau chiar speculative, nu ne debarasăm, neapărat de funcțiile, procesele, efectele, dinamica, temporalitatea sau chiar traseele cunoașterii. Dar le atribuim mereu unei structuri, nu unui proces.
Soiurile românești. Elemente ale patrimoniului național Platforma digitală ca instrument de asistență CDI în Academia de Științe Agricole și Silvice “Gheorghe Ionescu Șișești”
Samoilă Mârza și memoria vizuală a Unirii. Între voaiorism și ideologizare
Digital Technologies in the Toponymic Scientific Research. The Digital Laboratory of Toponymy
Textul lui da
Generate the project system thinking framework – Systems Thinking Methodology
Towards sustainable and resilient value chains – MAP Position Paper (Transilvania, Romania)
Interpersonal Communication and the Issue of Intersubjectivity. Arguments for a rhetorical model of interpersonal communication
Text: Textul rău. Raportul unei comunicări
Două chestiuni în marginea textului Cum este posibilă filosofia în estul Europei
In absentia. A Phenomenological Simulation of the Absent Character
Rețele de tip cvadruplu helix ale părților interesate din sistemele alimentare urbane și rurale.
Omul lumilor rurale românești în modurile noastre de reprezentare
Constituirea antrozoologiei ca știință autonomă
Rurban. Limite ideologice ale definirii omului rural
Biophotography in the Representations of Human-Animal Relationship
Anthrozoological Imaginary in Crisis Times
Suprasolicitări simbolice în fotografia rurală
Comunități ale cunoașterii în sistemele alimentare RO
Systemic Dimensions of the Consumer Behaviour
Representations of Exclusion
Epistemic Functions of Photography in Archaeology
Knowledge Networking in Food Systems
Accordingly, the
main challenges of the projects funded by the European Commission are as follows: getting access to practical knowledge within the socio-economic systems, identifying issues in a system starting from the experience of the stakeholders, and turning these stakeholders into
actors and agents of knowledge within a system. In this communication, we would like to
introduce a model of good practices in terms of collaboration and co-interest of the stakeholders in the agrifood systems from the North-East Development Region of Romania.
Instrumente social media pentru cercetare
Atelier de prezentare și dezbateri pe marginea celor mai importante aplicații ale mediei de socializare, care pot fi utilizate ca instrumente în marketingul cercetării științifice. Pornind de la adresabilitate și paradigma cercetătorului înțeles ca brand, sunt prezentate aplicații ale mediei de socializare ca suport pentru diseminare, informare publică, lărgirea comunității de cercetare, explorarea resurselor bibliografice, stabilirea de grupuri de cercetare și dezvoltare identitară.
Sisteme agroalimentare durabile sinergii și prosperitate rurală prin guvernanța participativă
Facilitarea accesului micilor producători din zonele rurale în sistemul alimentar urban. Modele de bune practici în proiectul Ruralities